Bez lepku

Prečo varíme BEZ LEPKU

Odpoveď je veľmi jednoduchá - pretože v súčasnej globalizovanej gastronómii sa lepok používa často všade tam, kde je potreba nahradiť pôvodne drahšiu surovinu. Tým sa do nášho tráviaceho traktu dostáva oveľa viac lepku, než sme schopní normálne spracovať a to potom následne môže spôsobovať rôzne zdravotné ťažkosti.

My však na zahusťovanie omáčok používame zmes ryžovej a kukuričnej múky, ktoré nie sú geneticky modifikované.

Tu je príklad, ako sa ľudia bežne stravujú

  • Raňajky: rožok (LEPOK) s maslom, šiška (LEPOK) alebo jogurt (LEPOK).
  • Desiata: chlieb (LEPOK) so šunkou (LEPOK).
  • Obed: polievka - vývar s rezancami (LEPOK), hlavné jedlo - morčacie so syrovou omáčkou (LEPOK), knedľa (LEPOK).
  • Olovrant: káva s koláčom (LEPOK), alebo sušienkou (LEPOK).
  • Večera: cestovinový šalát (LEPOK), sekaná (LEPOK), kečup a horčica (LEPOK). Pivečko na koniec (LEPOK).


BEZ LEPKU varíme preto, aby sme umožnili prevenciu i tým, ktorí zatiaľ s lepkom problémy nemajú. Často si neuvedomujeme, že vzťah medzi chorobou a naším stravovaním je veľmi úzko spätý. Časový interval medzi tým, ako sa nesprávne stravujeme a tým, kedy vypukne choroba, môže byť aj veľmi dlhý (napríklad aj desiatky rokov). Ľudské telo sa totiž celkom dobre prispôsobuje nášmu nesprávnemu stravovanie, ale nie je to nekonečné a choroba nakoniec môže prepuknúť.

 

Tento web používa na poskytovanie služieb, personalizáciu reklám a analýze návštevnosti súbory cookie. Používaním tohto webu s tým súhlasíte. Ďalšie informácie