O produkte

 

 

 

 

Ako naše produkty varíme:

 

Všetko už začína výberom surovín. A tu sme nekompromisní.

Každé poctivé varenie začína výberom kvalitných surovín.

Našim zákazníkom garantujeme, že nepoužívame chemické prísady (konzervanty, rychlosoli, umelé sladidlá, stabilizátory, farbivá a pod.). To samozrejme musí platiť aj pre suroviny, ktoré do našich jedál dávame, preto si napríklad nechávame vyrábať údeniny tradičným spôsobom od lokálnych mäsiarov. Kúpiť dnes klobásu, v ktorej by nebola rýchlosoľ a lepok, je prakticky nemožné.

Okrem kvality myslíme aj na ekológiu. Maximálne využívame lokálnych dodávateľov a vďaka trvanlivosti môžeme variť jedlá sezónne, kedy sú dané suroviny čerstvo zozbierané. Na ekológiu sme mysleli aj pri voľbe balení. Jedlá sú zabalené v inovatívnom viacvrstvovom bariérovom vrecku. Tento obal má počas životného cyklu produktu výrazne nižšie emisie CO2 v porovnaní so sklenenou alebo plechovou nádobou.

 

Dôležitým kritériom pri výbere sú dobré životné podmienky zvierat. Suroviny nakupujeme iba od dodávateľov, ktorí v tomto smere zdieľajú naše hodnoty. Napríklad klietkové chovy sliepok majú u nás červenú.

 

099

 

Pri varení nerobíme žiadnu mágiu

 

Produkty varíme tak, ako by ich varili naše staré mamy. V kuchyni nepoužívame nič, čo by ste nenašli v každej domácnosti.

Napríklad základom našich omáčok sú cez noc ťahané vývary. Zeleninu restujeme iba na za studena lisovanom oleji. Na mäso používame zdravšie pečenie v pare. Nikdy nepoužívame dochucovadlá a koreniace zmesi. Pre bezlepkové zahusťovanie sme si vytvorili vlastnú zmes kukuričnej a ryžovej múky. Múka je lepšie stráviteľná, menej kalorická a výsledok nie je rozpoznateľný od použitia pšeničnej múky.

 

Hoci technologicky inovujeme, pilierom nášho varenia sú stále ľudia, na ktorých si zakladáme. Väčšina nášho personálu je s nami dlhé roky.

 
074new 

 

Zaváranie. Alebo ako naše jedlo vydrží 10 rokov pri izbovej teplote

 

Aby sme dokázali splniť naše záväzky - žiadna chémia v našich pokrmoch - museli sme vyvinúť vlastnú technológiu, ktorú nazývame CTP - kontinuálny tepelný proces. Tento proces má iba dve ingrediencie: teplo a starostlivá práca.

 

Ak celý proces zjednodušíme, vyzerá takto:

  • Od momentu kedy sa pokrm začne variť, nesmie jeho teplota klesnúť pod 70 stupňov.
  • Uvarený produkt sa musí čo najskôr dostať do nášho bariérového vrecka.
  • Vrecko sa hermeticky uzatvára zatavením.
  • Skompletizovaný produkt sa sterilizuje v našom na zákazku vyrobenom zariadení. V ňom dochádza k šokovému zahriatiu na vysokú teplotu a následnému schladeniu.
  167small 

 

Všetky naše jedlá sú laboratórne testované

kuchyn_1 (1)

 

kuchyn_4

 

Je tu ešte jedna vec:

 

Dnešný spôsob stravovania, ktorý obsahuje veľký podiel chemicky upravených produktov, vedie k prekysleniu nášho organizmu. Táto kyslosť má negatívny vplyv ak na náš organizmus, tak aj na chuť pokrmov.

Preto v našich produktoch používame takzvanú živú vodu. Vďaka jej zásaditosti môžeme používať o 30 %menej soli a o 20% menej korenia bez toho, aby sme akokoľvek ovplyvnili výslednú chuť.

  20190603_084814 

  

 

Prihláste sa prosím znovu

Ospravedlňujeme sa, ale Váš CSRF token pravdepodobne vypršal. Aby sme mohli Vašu bezpečnosť udržať na čo najvyššej úrovni, potrebujeme, aby ste sa znovu prihlásili.

Ďakujeme za pochopenie.

Prihlásenie