O nás

 

 

Sme rodinná firma z Krkonôš. Zaviazali sme sa, že budeme vždy vyrábať kvalitné a zdravé jedlá, ktoré pomáhajú ľuďom efektívne využiť čas a nerobiť kompromisy vo svojom zdravom životnom štýle doma i na cestách. S pomocou najnovších svetových technológií a českého srdca tak ponúkame dobrú alternatívu k domácemu vareniu.

 

  e66e6f4520a13077adc0e634f86fa592_resize=980,653_-1 

 

  

Ako naše produkty varíme:

 

 

maso expres menu

 

 

 

 

Všetko už začína výberom surovín. A tu sme nekompromisní

 

Každé poctivé varenie začína výberom kvalitných surovín.

Našim zákazníkom garantujeme, že nepoužívame chemické prísady (konzervanty, rychlosoli, umelé sladidlá, stabilizátory, farbivá a pod.). To samozrejme musí platiť aj pre suroviny, ktoré do našich jedál dávame, preto si napríklad nechávame vyrábať údeniny tradičným spôsobom od lokálnych mäsiarov. Kúpiť dnes klobásu, v ktorej by nebola rýchlosoľ a lepok, je prakticky nemožné. 

Okrem kvality myslíme aj na ekológiu. Maximálne využívame lokálnych dodávateľov a vďaka trvanlivosti môžeme variť jedlá sezónne, kedy sú dané suroviny čerstvo zozbierané. Na ekológiu sme mysleli aj pri voľbe balení. Jedlá sú zabalené v inovatívnom viacvrstvovom bariérovom vrecku. Tento obal má počas životného cyklu produktu výrazne nižšie emisie CO2 v porovnaní so sklenenou alebo plechovou nádobou. 

Dôležitým kritériom pri výbere sú dobré životné podmienky zvierat. Suroviny nakupujeme iba od dodávateľov, ktorí v tomto smere zdieľajú naše hodnoty. Napríklad klietkové chovy sliepok majú u nás červenú.

 

 

Pri varení nerobíme žiadnu mágiu

 

Produkty varíme tak, ako by ich varili naše staré mamy. V kuchyni nepoužívame nič, čo by ste nenašli v každej domácnosti.

Napríklad základom našich omáčok sú cez noc ťahané vývary. Zeleninu restujeme iba na za studena lisovanom oleji. Na mäso používame zdravšie pečenie v pare. Nikdy nepoužívame dochucovadlá a koreniace zmesi. Pre bezlepkové zahusťovanie sme si vytvorili vlastnú zmes kukuričnej a ryžovej múky. Múka je lepšie stráviteľná, menej kalorická a výsledok nie je rozpoznateľný od použitia pšeničnej múky.

 

Hoci technologicky inovujeme, pilierom nášho varenia sú stále ľudia, na ktorých si zakladáme. Väčšina nášho personálu je s nami dlhé roky.

 
167small 

 

 

carousel-1

 

Zaváranie. Alebo ako naše jedlo vydrží 3 roky pri izbovej teplote

 

Aby sme dokázali splniť naše záväzky - žiadna chémia v našich pokrmoch - museli sme vyvinúť vlastnú technológiu, ktorú nazývame CTP - kontinuálny tepelný proces. Tento proces má iba dve ingrediencie: teplo a starostlivá práca.

 

Ak celý proces zjednodušíme, vyzerá takto:

  • Od momentu kedy sa pokrm začne variť, nesmie jeho teplota klesnúť pod 70 stupňov.
  • Uvarený produkt sa musí čo najskôr dostať do nášho bariérového vrecka.
  • Vrecko sa hermeticky uzatvára zatavením.
  • Skompletizovaný produkt sa sterilizuje v našom na zákazku vyrobenom zariadení. V ňom dochádza k šokovému zahriatiu na vysokú teplotu a následnému schladeniu.

 

 

Všetky naše jedlá sú laboratórne testované

 

Výstupná kontrola kvality:

Každý produkt, ktorý uvaríme, podrobujeme tej najprísnejšiej kontrole - proste všetko ochutnávame.

 

Je tu ešte jedna vec:

Dnešný spôsob stravovania, ktorý obsahuje veľký podiel chemicky upravených produktov, vedie k prekysleniu nášho organizmu. Táto kyslosť má negatívny vplyv ak na náš organizmus, tak aj na chuť pokrmov.

Preto v našich produktoch používame takzvanú živú vodu. Vďaka jej zásaditosti môžeme používať o 30%menej soli a o 20% menej korenia bez toho, aby sme akokoľvek ovplyvnili výslednú chuť.

 

 

 20190603_084814